BejelentésGyáli úti Átmeneti Szálló
"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!" Tamási Áron

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Ha a hajléktalanságot a társadalmi kirekesztés legsúlyosabb megjelenési formájaként értelmezzük: ami nemcsak a fedél, hajlék hiányát jelenti, hanem a kapcsolati háló beszűkülését is – azét a kapcsolati hálóét, amely biztonságot nyújt, hozzájárul az egészség, a jólét megőrzéséhez, erőforrást jelent, átsegít a válsághelyzeten -, akkor a hajléktalan emberekkel végzett szociális munka célja nem lehet más, mint a társadalmi befogadás elősegítése, a „visszahúzódás” mint adaptációs viselkedés megelőzése, a társadalmi-kulturális célok és a célokhoz vezető intézményes eszközök hozzáférhetővé tétele (munkahely, jövedelem, lakás)”


Horváth Olga


   A szakosított szociális ellátást nyújtó Gyáli Úti Átmeneti Szálló 2008 decemberében kezdte meg működését Budapesten a kilencedik kerületben. Az intézmény a Budapesti Módszertani Szociális Központ telephelyei közül kiléptető szállónak minősül mivel olyan 18. életévüket betöltött hajléktalan, és állami gondoskodásból kikerült embereknek biztosít lakhatást akik állandó jövedelemmel rendelkeznek, valamint havi előtakarékosságot vállalnak. Így viszonylag rövid idő alatt képesek lakhatásukról önállóan is gondoskodni.


   A 150 férőhellyel működő szálló lehetőséget nyújt férfi, női és páros elhelyezésre is, kulturált két ágyas elhelyezés formájában. Az itt dolgozó szociális team célja az ügyfelek későbbi lakhatásának tartós megoldása. Ennek érdekében egyénre szabottan foglalkoznak az itt lakókkal. A kliensek erőforrásait feltérképezik, egyénre szabott cselekvési tervet készítenek, a célok elérése érdekében rövid és hosszú távú megállapodásokat kötnek. A szociális szakemberek segítséget nyújtanak a hivatalos ügyintézésben, szenvedélybetegségek leküzdésében, magánéleti problémák megoldásában is . Az ügyfelek előtakarékosságát és motiváltságát segítik és nyomon követik itt tartózkodásuk alatt és a lakhatási támogatással távozottak esetén utógondozás formájában a későbbiekben is.


   A Gyáli Úti Átmeneti Szálló lehetőséget ad a szociálisan rászorult embereknek, hogy túljutva egyéni krízishelyzetükön az intézményt elhagyva önálló teljes életet tudjanak élni.Üzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!